31.10.11

HIKAYAT 9

on phone - texting -

Kina ; weyh, ko wt pe?

Laila ; xwt pe,, mengapakah ?! =)

Kina ; kol ak !

Laila ; untuk ?!

~ Lai pun kol takut ade pape mustahak sbb bls pendek nau ~

Laila ; Salam, awat?

Kina ; aku bosan.

Laila ; jap yer ak kt luar nnti ak kol ko ag..

~ letak fon,, and msj Kina ~

Laila ; lepas nih kalo nk suruh ak kol bleyh x tulis "Lai, tlg kol ak bleyh? ak buhsan",, dgn senang hati ak gayut ngn ko 4 jam,,

Kina ; ak taw r xpyh ajar aku !

Laila ; hurm,, its ok ko kn dh pandai.... so hrp ak xyh ajar pn leyh wt kn pas nih?

~ moral ; jgn nk budget bgs sgt yer! mnx tlg tidak terima kasih sbb kol tidak,, kene marah kene tengking ag diberi ! x appriciate langsung ! so jgn buat mcm tuh ko kne tnjkkn ko nih ade manner yg mak abah dh terap dlm diri ko,, mmg tgh marah leyh time xkn seminggu bnde sama berulang tu nama nye nk kne makan die ! bile kite buat mcm tuh dgn sng hati xpyh suruh org yg offer diri nk tlg ko taw x?! so BEHAVE boleh?? amik pengajaran setiap hikayat ok, mmg xsemua org sedar kesilapan ia,, dh tegur pn tpi jwpn nya bg ambuih mcm ilmu penuh didada yer,, nasib ler ade org tuh sgt penyabar ~

"TOLONG" & "TERIMA KASIH"


okeyh words

"minx tlg bleyh?"
"minx jasa baik bleyh?"
"boleyh tlg x?"
"can you help me?"
"can you give me a hand?"

bnde nih mesti mse kecik parents kite dh ajar,, cume kite kepala batu
hati keras EGOISTIK xnk gune ~
belagak mcm budget kita jae bgs,, kite aje gud2..
ingt semua org kne hormat kau ke? n kau relax bg arahan kt org without
"PLEASE" word!!

ak benci org macam nih,,
bile ditegur jwpnnye
"AKU TAW R XPAYAH AJAR AKU"

so why not u used it?? poor u belajar tpi xpraktik ! 
ilmu kalo xamal xgune juga sila paham itu yg dikatakan BERILMU DAN BERAMAL 


ag 1

dh lah mnx tlg pun tidak pastu org dh wt kan MANE TERIMA KASIH NYA??

XKN YG NIH PN PARENTS KO TERLUPA NK AJAR?
ak jamin parents xkn pernah lupa ajar adab2 ngn org ! sekurang2 nye this two "T" words!

salah ke ucap terima kasih atas usaha org len membantu ko?
tu name nya kau nih xperlu dihormat pun xpe ~
tu psl org xpernah nk appreciate ko !
ak PALING MARAH org macam nih !

dh taw BELAGAK & EGO xnk gune this two T words,,
jgn suh org wt kn ,, wt sendri,,

ko taw x just use the manner sentences sahaja mampu melembutkan hati org
ni nk main ayat manis jer nk lembutkn hati pasangan sume tuh HAMJAD taw?
yg T words yg pntg nih xnk lax gune !
APA PUN XBLEYH

so moral kat sini WATCH OUT YOUR WORDS,,
kalo ko boss pn kalo gune T words nih, pekerja ko pn dgn sng hati buat !
tpi kalo buat nye salah ko nk marah pon xde hal,,


nah amik pelbagai bahasa ! gunakan ! selagi bleyh gune ! faham ?

jaga adab sket ! kunk org kate kurang adab marah ! <3 okeyh ! 


CINTA ELYSA EP8




Sumber : Suhan Movies

Cinta Elysa Episod 8 - 01/11/2011, 9 Malam - TV3.

Aril yang dah terkantoi dengan Elysa yang dia buat kerja lama dia balik, ragut beg tangan wanita. Elysa marah dan tak suka Aril buat kerja lama dia tu dan suruh dia usaha cari kerja halal. Sani pula sudah menyimpang ke kegiatan jahat yang lebih dahsyat.

Aril dan ELysa berpindah ke rumah sewa Pak Talib yang diuruskan oleh Mak Jah, tak jauh dari rumah Mak Jah. Aril yang masih belum dapat kerja terpaksa pecah kereta pula. Elysa enggan makan makanan yang Aril belikan untuknya kerana tidak mahu makan dari duit haram.

Mak Jah pula dapat merasakan yang Aril dan Elysa sebenarnya belum berkahwin setelah disoal-soal Elysa semasa mengurut kakinya. Mak Jah kemudiannya menasihatkan agar mereka berkahwin bagi mengelak perkara tidak diingini.


Elysa akur dengan nasihat Mak Jah selepas Mak Jah katakan yang sebenarnya Elysa bukan sayang Aril seb
agai abang, tetapi cinta kerana sanggup bersusah payah mengikut Aril. Elysa menyatakan hasratnya kepada Aril, Aril tidak mahu kerana tak sanggup tengok Elysa hidup susah dengannya. ELysa beri dua kata putus, berkahwin dengannya atau tinggalkan dia sebelum dia bangun tidur.

Bagaimana Mak Jah menyungkil rahsia Elysa dan Aril?
Apakah tindakan Aril selepas 'dilamar' Elysa?
Apakah kegiatan baru Sani?
Bagaimana kehidupan Aril dan Elysa di rumah baru mereka?

Semua akan terjawab dalam CINTA ELYSA Episod 8, 9 malam ini di TV3.

ALHAMDULILLAH




terima kasih Allah,,
kerana mengajar aku erti kesabaran, ketabahan, kecekalan dlm mengharungi badai semalam

semoga 

1.11.11

mampu mengubah badai ynglepas menjadi lautan tenang yg mampu membiarkan nelayan mendapatkn rezekinya,,

aku mengharap sangat November akan membawa bahagia buat ak,,
=)))
Amin Ya Rab =))


MIMPI LAGI

ok kali nih aku mimpi lagi,,,

SANGAT SEDIH

ak xtaw samada petunjuk atau pun mainan perasaan

tpi ak hope ia terbaik utk ak~

RINDU


RINDU ZAMAN DIPLOMA !!

ESOK AK STORY MORY OKEYH ~~ 
HAHAHAHAHAH


KENANGAN ZAMAN KANAK2


SALAM SEMUA

ak kene lik shah alam hri nih
so ak godek punya godek punya godek
i saw this pic

i though only ok
i think it is me ~~


ya ya thats my beloved mama ~muahx forever and ever !

ak rse gambar nih mase kenduri kat simpang 5 kot


tu aku ler tuh ngn zuhir and ija,,,
ak rse tyme nih ak drjh 3 4 kot,,
hehehehe
chumel kn ija
so sbnrnye ak nih xde r gemok sgt en??
skunk je buncit xleyh kawal !
hahahahahaha

mase ak kecik3 en,,
baju msk dlm tu adalah perkara wajib,, kalo x abah marah
and ak ngn kakak mesti baju sama smpi org ingt ak ngn die kembar
even though kitorg jarak 4 tahun ok
ak xpenah rmbut pnjg dri kecik,, abah mesti potong
lepas maghrib je kene duduk depan abah, abah mengadap tv tgk berita, kitorg kene ngaji,, 
abah pegang rotan buloh tuh...

pastuh lepas ngaji kene duduk bwh tgge hafal sifir !
xhafal sifir xleyh tdo ! hahahahaha ak mmg penakot dri kecik,, kakak ak xde ak xnk tdo
toilet jamban and mandi umah kt kg dulu jauuuhhhh ke luar !
seraaamm dekat ngn ampaian ,, mlm2 nk berak kene tahan,, xpn kene kejut abah teman kan !
g skolah hri2 abah anta amek,,

blk skolah dpn rumah ade pondok abah buatkn,, mainan sume dlm tuh.,,
kne marah xnk lik umah tdo dlm pondok !
lari rumah katanya ! hahahahaha 
maghrib je g surau hj sulaiman ~
kiri kanan hutan,, lari lintang pukang nk blk umah 
hahahahahahahahahhh

ak asal kampung so kenangan zaman kanak2 banyak kt kampung,, darjah 2 bru duk KL
bru blaja jdi bdk bndor !
hahahahahahahahahahahhhaha
miss my child hood 

30.10.11

MENGAPAKAH


look,,
ak dpt somethng stupid news pgi tdi,,

okeyh ak nk mrh pn xbleyh 
tpi ak nk mrh gax

kita nih kn dh besar au,,
(beckp mcm pandai en)

MMG TRAGEDI OKTOBER BLEYH??

bleyh x amik iktibar dri ape dh jdi ngn diri ak
dunt do like that and like this ~

hurm,,
kalo org kata PEREMPUAN TU COMPLEX
aku nk ckp LELAKI TU MISTERI

lebih baik COMPLEX dri MISTERI

sekurg2 nya complex kita nmpk ag jln nk menuju ke arah tujuan
kalo misteri nk kne tggu next point to next point bru tau ape tujuan
tpi jwpn sume tuh 1 je

C.E.L.A.K.A

ak dh xrse nk mencarut actually
ak dh xnk dh !
tpi plz lh,, u r messing with
SYAFIRUZ ADILA

sabar jer r,, ak nih marah2 jap g kool ~
tpi be define lah,,

"nice to see nice to hold once broken consider sold"

gelak lah ! kunk ape awabin ckp kt ak jdi kenyataan bru taw !

dh g betol kn diri baru nk betol kn org len ~

SUMPAH PUAKA


sumpah xbesh,,

bengkak ati aku

ak tdi pergi berchinta sama syg aku 

FADHILLAH TAJI

then dh story mory sume

kitorg g wangsa walk tgk wyg cite ni r

sumpah puaka mmg xbesh !

geram nox ~~

pape pun i buhsan !

29.10.11

GOAL

HIKAYAT 8

Fira ; Laila,, aku rse bersalah sgt,, mcm ak rse ak nih sgt teruk kt semua org,,,

Laila ; jmpe dorg mnx maaf... memaafkan and meminta maafkn elok...

Fira ; tpi kalo die xmaafkn

Laila ; itu urusan tuhan,, kau dh mnx maaf kira ok what?

Fira ; tpi perasaan bersalah tuh bersarang ! mcm ak nih punca segala2,,

Laila ; semua org buat slh,, sekurang2 nye ko sedar ko wt slh, ko admit dekat dorg,, then depends dorg,, dri org len wat salah relax xngaku,, yg dh taw slh wt x memaafkn just do if u want the happiness one lah !

Fira ; hurm........ takot

Laila ; org slh mmg takot,, so just admit pastu pasnih dh jgn ckp pape,, tu antara dia ngn tuhan plak nk memaafkn or tidak,, nnti die maafkn ko die ckp lah,, bg die mase

Fira ; baek ...

~ moral ; kalo diri dh rase dipihak salah,jgn over Ego nk biarkn je,, luar nmpk je happiness tpi dlm besarang rse berslh,, so admit je.. tu terpulang pada tuan badan nk maafkn ke x,, ag 1 kite tgk gax kadang2 kita mnx maaf nih kadang bukan slh kita pn tpi ketenangan tuh kita cari.. just take time tok heal keadaan,, besbr aje,, sekurg2 nya kita ngaku kita salah kn,, xpe ape2 pun memaafkan, dimaafkan dan melupakan yg lalu adalah tunggak utama tok MOVE ON,, so buat lah... ag pn mmg ngh musim begaduh ! hjg thn en ~

HIKAYAT 7

Fiza ; Laila ,, x slhkn kalo kite tny khabar ex kita,,?

Laila ; xpun ,, elok lah ,,

Fiza ; yerlah mane lah taw kn hati org len2,,

Laila ; itu antara die ngn tuhan,, antara ko ngn tuhan settlw,, ko tny khabar shja..

Fiza ; kalau lah en,, soalan mcm nmpk kite je care lebih kt Ex,, xke nnti die pndg kite mcm tehegeh2 kt dia?

Laila ; itu lah,, bnde nih bleyh jdi posotof and negatif depends pade penerima,,, tpi die kene sedar r, still ade org care die,, so should be die bersyukur. bila one day xde sape nk amik taw hal die bru taw beharganya org amik berat nih,,

Fiza ; okeyh kalo cm tuh ak msj lah !

Laila ; tpi jgn smpi over2,, mmg nmpk nau kau nk die blk !

Fiza ; yer ler

~ moral ; its ok lah kalo nk bertanya khabar bkn sllu pn,, so kita amik yg positif je,, mybe die care kite sbb die taw kita nih mcm mane bile mengalami mslh ke xsehat ke,, so amik positif lah and bersyukur lah sbb dlm dunia nih still ade org care ngn diri tuh,, jgn nk ego sgt memilih, sekali Allah tarik nikmat ade org ambil berat bru taw perit org xnk amik taw.. mmg akan nmpk sgt diri terbuang sbb xde org syg ! trust me  u will feel it when people ignoring u,, sdg kn kalo kite beckp org xdgr pn dh sedih ape tah ag kita sakit dmm org wt xendah. so berbuat baiklah dan berbaiksangka lah ok ~

HAPPY BUVDAY TO MY KILLER PARTNER


ABDUL QAYUM HASSAN BASRI


happy buvday to you
happy buvday to you
happy buvday to you
happy buvday to you
happy buvday to you
happy buvday to you
happy buvday to you
happy buvday to you
happy buvday to you


ak doakan ko semoga panjang umur au,,
ak hope ko kahwin ngn NANA a.k.a MAdu aku tuh
hahahahahhahaha

and jgn nk nakal sgt 
jdi pencinta setia !
ececeh 
pape pun hepi buvday bestfriend ! =))


HIKAYAT 6

Fina ; Laila,, kalo bf ko kurang ajar ngn mak ko,, ape ko buat?

Laila ; tegur dia.. ckp elok2 jgn wt lagi..

Fina ; kalo die wt lagi? and ditambah die mengaibkan ak kt laman sosial dia

Laila ; tegur lagi,,,

Fina : kalo die wt lagi?

Laila ; tegur lagi

Fina : itu aje? ampai mati penat lah ~

Laila ; tegur lah sebanyak 3 kali,,, kali ke4 ko fikir msk2 die ni mmg leyh jdi imam buat anak2 ko ke kalo blom pape dh tunjuk kurg ajar dgn ibubapa ko,, blum kawin ag..

Fina ; tu lah ak sedih lah,, tpi ak syg die

Laila ; itu fungsi nya korg bercinta serius,, saling tolong menolong each other tok baiki diri.. sometimes kita rse kite dipihak yg benar je,, tpi the fact who knows.. tpi bkn brake up care terakhir... bnyk lagi cara.. tpi kalo ibubapa dh xredha, dh usaha buat dorg redha tpi still x,, putus cara baik.. mnx maaf jgn smpn dendam.. mgkin ade lebih baik

Fina ; xsemudah itukn

Laila ; kalau perbuatan semudah kata2,, bumi ni aman tanpa bencana,, sbb perbuatan dilakukan tidak semudah kata2 yg dilontarkn

Fina ; ak nk solat istikharah lah

Laila ; itu terbaik ! =))

~ moral ; hormat menghormati is sangat penting even mak die tuh belom tentu jdi mak mertua korg tpi should be menghormati,, sbb ape yg korg tonjolkan akhlak korg akan mempamirkan keperibadian korg.. seriusly,, dan dh taw korg nye partner nih bnyk keburukn,, bntu dorg kalo korg syg dorg,, kalo x syg tggl cara baik,, so xde dendam still leyh kwn tpi BERLIMIT,, sbb dlm diri manusia ade 1 part yg plg bahaya iaitu HATI,, hati sgt lembut sensitif boleh jdi baik dan boleh jadi sgt jahat ! xpercaya ? tgk je isu semasa,, bf curang die cincang,, gf ade pakwe len die bunuh so renungkn okeyh ~

 

HIKAYAT 5

Nurul ; Laila,, apakah perlu aku tinggalkan dia yg tidak menyintai aku?

Laila ; harus,,, sbb semua org kata kita akn jumpa lebih baik

Nurul ; tpi ak xnk ak nk tggu dia,, walau apa pun terjdi

Laila ; itu hak ko,, nk tggu,, tguu aje,, kalo xnk,, teruskan hidup

Nurul ; Lai,, mmg semua org buat silap kn? knpe keadaan jdi mcm ni kt aku?

Laila ; selama ni kau gembira, mybe ni salah satu cara nk ajar ko jdi kuat sapa tau

Nurul ; Lai,, mcm mana ak nk hidup,, ?? ak dh penat meratap

Laila ; kembali kepada Dia,, serahkan betol2 hati ko pada Dia,, dan jgn ko ajar diri ko menetapkan jodoh ko dan dia,,, tpi minta Dia pertemukan jodoh ko scpt mgkn.. kita xde hak suruh Allah letak si polan sbgi jodoh kita.. so itu je care plg besh

Nurul ; is that so?

Laila ; yup u will find ur happiness

~ moral ; motivasi ni selalu kita dgr, kalo berdoa, jgn ckp "Ya Allah kau jdikan lah Si Polan sbgi peneman hidupku yg kucintai" sbb kita xde hak nk memaksa tuhan meletakkan Si Polan sebagai jodoh kita.. so apa kata tukar sikit versi doa tuh "Ya Latiff,, andai telah sampai seru kau pertemukan lah ak dgn tulang rusuk ku,, semoga nama nya di Lauhul Mahfuz mmpu ak dengari" sweet x?? so dlm erti kata lain,, kita redha + berharap siapa pun jodoh kita,,kita terima sedanya.. ok kwn2 ~ =))

MEMAAFKAN


dah lah ak xnk gaduh2 ngn sesapa dh 

so lebih baik

memaafkan dan dimaafkan and melupakan

sudah lah ak xnk kecik2 ati ag

buka buku baru,,

buku lama dh kene bakar so buka buku baru yg penuh ngn gembira ok !



TERKADANG

okeyh cm nih sbnrnye

itu susah jdi ak,,

ckp slh xckp salah
kalo ckp kunk ak dislhkn,, kalo xckp kunk ak gax kene
tpi
"BERKATA JUJUR WALAU IA PAHIT"

so ak rse pn ko kenal ak,,
so its depends tok ko nk bg pndgn ape pn kt ak
ak xkesah sgt 

ok truely,,, just ignore ak,, yg ko still lyn tuh nape?
mmg ler ko nk ckp ak yg bla bla bla
tpi ikot ko lah !

itu ak mksdkn TERKADANG
sknk nih just ignore each other,,
i will do it 
jnji ko jgn lah ag cri ak,,
if any important thing ak rse ko dh taw nk settle kt ne

dh lah,, ckp lelebih kunk memburukkn nnti awek ko lari
ckp puji2 mmg fake lh nmpk pun !

so do ignore sume ~
okeyh bye

JUM JENJALAN

ptg tdi ak beriang ria sama cik HANIFATIAH HANIM
sapa ag ! 
selepas diberi idea oleyh En.Abby,,

so kitorg jenjalan kn seluruh ampang point tuh
with pointless

then g mkn




Kitorg makan kt kedai taiwan
nk makan kedai korea takot,,,
xpndi makan!
haahahahahahahaha

sedap kenyang n muak ! ak muntah !
hahahahaha
tpi sedap mybe sbb period pain ak muntah kot,,

tpi leyh lah cube try test !
sedap ~

KENE TENGKING

haih !!
ak kn nk ckp susah r gax,,

yup mmg ak tmpt ko nk tengking2

apa pun xbleyh

ak dh ckp ak xmsk cmpur dh hal ko 

stop lh wt cm ni,,


apa pun xbleyh lah ! ~ !
tu name nye jgn msj kol ak ag,,
dh ckp dh

haih ~

28.10.11

QUOTES 3








CHEERING UP WHEN YOU LOOSE YOUR FAITH,,
WHEN YOU FACE IT,,
IT SHOW U R THE GREAT ONE !
TRUST UR SELF !

HEHEHEHEHEHEHE

MAHARAJA LAWAK MEGA



*setiap jumaat 10 mlm astro warna - katanye ! ak xtaw *


ak xtengok !!!!!

besh ke besh ke??

sapa peserta ia !

ak taw 

BOBOI je ~~ hehehehehehe

mcm besh ! jum lyn jum nk donlod ~

GAME MALAM NIH


WAH MALAM NI GAME FINAL LAH
PIALA MALAYSIA

DIANTARA


VS


kt stadium shah alam !

gud lux all of u ~~

pape pn 

AKU SOKONG GANU BLEYH?? 

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

curang ngn selangor !
g hantok kepala kat dinding pat !
hehehehehehe

HIKAYAT 4

di taman permainan kanak2,, ak dan hani duduk bersendirian,, tanpa gangguan...

Hani ; Laila ..... ak nk kahwin... bln 11 nih.. 11.11.11

Laila ; since when ko kenal that guy?

Hani ; xlama,, kejap je 2minggu

Laila ; kau rase itu tepat? atau ko nk ubat luka ditinggalkan bf ko je?

Hani ; tak lah ! fmly ak pn dh setuju

Laila ; ko xrase terlalu cepat utk ko wt keputusan?

Hani ; ak rse x,, ak rse ia tepat !

Laila ; jujur dengan hati ko,, ko xberdendam dgn Ex ko?

Hani ; dendam masih !

Laila ; see there you go,, Hani syg,, ak fhm keadaan ko,, sbb ak pn dlm keadaan sama,, tpi plz pk future,, i know its hurt,, but ini bkn jln nyer.. ko dh wt istikharah??

Hani ; ntah,, tpi the way we talk ak leyh rase !

Laila ; kalo itu ko kata,, ak doakan ko bahagia ! =))

~ moral ; harusnya kita betulkan diri kita dahulu sebelum kita melangkah kealam perkahwinan,, there are alots of apa org kata ranjau duri onak bagai nk diharungi,, kalo diri sendiri belum kuat harus nya jangan,, tpi kalo itu dikatakan jodoh,,, terima lah dgn redha ~

2ND REUNION ARRANGEMENT

morning and salam sejahtera,, ok u ols yg ade nih,, ak ngn kwn2 ak nk setup REUNION tok 3 batch,, kitorg nk wat kat PORT DICKSON,, dlm bln 3 (MARCH),, xde tarikh spesifik,, BUDGET RM50 max per head,, 2 hari 1 malam,, bayaran included accomodation,,, so korg rase nk pergi x?! kitorg LIMITKAN 50 participants je,,, so rase2 sapa nk g komen k,, kitorg nk tgk bape ramai nk join !! =)) ASAP,, tenkiuh,, tlg sebar2 kn k ! =)) tenkiuh




to all BBAians,,


plz take note with this notice !


kitorg under arrangement this programme


so kindly plz reply ASAP !


TENKIUH



KERJA GILA PAGI HARI

morning u ols !

*pening2 taip nih*


mmg jdi adat untuk kitorg,,
dlm sebulan dua akn kumpul semua mcm nih
payah mcm mane pn akn kumpul

kul 5 pg ak dh bgn ,,
anem amik ak teman die amik si shiera kt UIA,,
ros fad jes ekin dorg dtg skali fad amik

sepatutnya kumpul senin malam
tpi sume bz midterm keje ak pn xde !

then kami kumpulkan tyme breakfast nih !

then seperti ak jangke berita tu smpi dgn keadaan xleyh terima
jes nangis,, ak terkilan ! yg len diam n xmmpu kata apa2,,

radhi dtg jmpe shiera nk g open interview mardi
tpi yg mampu ak doakan,, agar inilah yg terbaik !


*anem  &  jes *


*shiera  &  fadh*

*ros  &  dila*


*ekin  &  adhi (sebok je)*

hehehehehehehe
semoga ukhuwah kita hingga akhir hayat k,,

Mohd Radhi Hassanuddin - tlg jaga shiera sebaik mungkin =))

banyak agenda dh pk dlm kepala otak nih,, tggl nk arrange je !


YES I DID IT



alhamdulillah ak mampu buat !
hehehehehehehe

bak kate Fera it will take until 3 years ~
well
i trust u dear ~

I NEED ME


YES THE OLD ONE
THE HAPPIER ONE 

!

AGH AK YG MERINDUI DIRI AKU

HAHAHAHAHA






hanya perempuam yg pernah duduk ditempat sy akan faham apa sy rase

so right now kita ENJOY!


DEAR TENKIUH




AZLAN AWABIN

a.k.a

ABIN @ ALAN @ CHUMEL @ MACHA

tenkiuh so much BRO..

hahahahahahahahaha

ak suke pendirian ko
"abg banyak pengalaman !"
ceit !

hahahahahahahahahahahha

relief sket lepak ngn ko,
nway, nasihat ko amat berguna and ak akn gunakan smpi bila2

untung r sape jdi awek ko ! serius !
dh nmpk mse depan dh !
ak pn dh nmpk dh ~

nway !
thanx sgt2 yer ! nnti kite hangout !
tong2 ok,, ak xler kijo mcm ko ! hehehehehehehe


HIKAYAT 3

Puasa sunat khamis,,,

Aimi ; hello Laila,, kita nk buka kt ne? bilik ke luar?

Laila ; luar lah,,, ko nk mkn ape ak msk nk?!

Aimi ; bek nya kata mkn luar xyh msk lh

Laila ; siyes??

Aimi ; laila,, maskakkn Caremal..

Laila ; nnti ak mskkn au,, tpi mcm xsempat,, ak msk smbal udang,, nk x??

Aimi ; boleyh aje ! terima kasih lai

Laila ; sama2 untuk ko ape aje



~ moral,, saling bantu membantu antara 1 sama lain,, ag pn kata org ikat suami dri perot nye,, cm tu juga kwn,, tpi xde niat nk ikat.. niat membahagiakn,, gembira tgk mmbe mkn hbs kn lauk,, suka ~

BLACK BERRY

ak nk jual lah bb ak nih

ak xde mud nk pki bb dh skunk !

mcm xde function je

ke sbb life ak yg xde function sbnrnye ~~

eeeyyyyyyyy

ntah, ak xtaw mane 1 xde function,,,

BBM xnk,,

Tweet xnk

FB kt lappy

Blogging kuat ! tpi BB mane de blogging !

huhuhuhuhuhuhuhuhu

hidup terlalu begantung pada kebendaan mmg cm nih !

APA PUN XBLEYH !

NERVOUS

apakah perkhabaran yg mahu disampaikan olehnya pun adui !

cuak lah ak en,,

nk jmpe sesangat,, ak xde tpi die tarik semata2...

jgn weyp jgn,,

ak dh mula rasakan getarnye ~

ko nk wt pe nih:? ko nk bgtaw ape?? kol je sudah ! xyh r jmpe2 nih

kunk dpn2 ag ak neves ! serius bah !

okeyh ak sabar kn diri ~~

sabar ke??

sabar r nih ~

ak harap kan berita yang baik lah jgn berita buruk dh pnt down dh nih !

hahahahahahhahahahahaha

okeyh ak jmpe ko senin !

ko dtg sini en ~

ok tmpt bese 8.00 pm ~

HIKAYAT 2

Hawa ; ape mksud laila?

Laila ; dtg dri perkataan "LAILAN" malam2 untuk jama' muzakkar salim,, LAIL mufrad malam,, LAILANI muthanna 2 malam nya ... dan "LAIYIN" kelembutan,, malam kan sejuk lembut je rase nya ! =)) 

Hawa ; knpe ko nye fizikal nmpk lgi tough dri bese,, tpi nmpk r ko nih sensitif

Laila ; tu name nye dont judge a book by its cover!

Hawa ; Lai,, ko suka name tuh??

Laila ; suka... knpe??

Hawa ; xde r terlalu lembut hati smpikn pada semuanya ko lembut,, 

Laila ; ak mmpu ckp,, ade hikmah dri semua tuh,, ak xminx ak jdi lembut hati cm nih,, kalau boleyh ak nk sekeras batu,, tpi hilang lah sifat laila yg sesuai ngn nama ak tu

Hawa ; owh,, okeyh teruskan ~


~ moral ; bukan nye terlalu lembut nih salah,, sbnrnye ade pro n cons,, pro nye kite jdi org yg sabar,, sbb "innallah ha ma'a sobirin" sesungguhnya Allah bersama org yg sabar.. cons die,, kite mudah kene pijak ngn org, tpi the fact Allah kn bersama org yg sabar,, so Allah lagi taw ape perlu dilakukan kelak ~


terima ksih sbb betol kn,,, sy bdk bru belajar kalo slh tlg tnjukkan ~~ =)))

HIKAYAT

suatu pagi hening,,

Laila ; Azu, knpe ye kita selalu gaduh, sdgkn kita sebilik, sekelas, sahabat or semua lah,,

Azu ; mane de kite mane penah gaduh,, tu gurau manje lah

Laila ; azu, ak ni bkn lah budak kecik yg xleyh nk bezakn gaduh dn gurau manje,, ko xsuke aku ke? knpe?

azu ; ntah bile ntah ak xsuke ko? ak kn kwn ko !

Laila ; azu ak nk kau jujur ngn ak,, knpe jdi cm ni,, ak dh mula rse hbgn kita sgt renggang,,

azu ; lai, kau terse sndiri kot,,

Laila ; azu ak sanggup mengalah demi pershbtn kita ! ak kuar dri bilik ni ! ak syg ko lebih dri bf ak,, ak syg ko lebih dri dorg yg kwn ngn ak,, sbb ko shbt ak !

azu ; kau nih gila lah,, ak men2 jer,, xde pape r

Laila ; one day ak akn taw hakikat nya knpe jdi cm ni !


~ and now i know actually kelebihan ak adalah kekurangan pada kau, ak mengharapkan kelebihan ak mampu menampung kekurangan ko,, tpi syg,, kau yg buat kn kita bukan shbt,, dan ak berdoa kau kembali pada ak seperti dahulu,, ak sayang ko Azu ~

27.10.11

AKU NK GELAK LAH


korg bace kn yg ak tulis bab LORD ZARA kt entri lepas

dia bakar semua ape yg ex die bg !

ok fine like ak buat

tpi sume tuh ade dlm blog ak skunk

bile2 jer ak leyh buka

"love partner"

since 2009 ak menulis blog till now !

hahahahahahahaha

apa pun xbleyh ~

tpi biar r,, name pon kenangan kn,,

dlm blog terfaktab kata....
"xkn boleh melupakan kalo die bererti dalam hdp ko"

betol,,
walau nenek ak dh meninggal ak sentiasa rse nenek ade ngn ak
mbah wedok ngn mbah lanang ! still ak ingt muka dorg walaupun ak umor 4 tahun time tuh 
arwah tok halim ak,, still ingt ~

just move on 

TERFAKTAB

tenkiuh !

REVIEW BLOG JEJARIRUNCING



hahahahahaha
hasil blogwalking

bak kate elia !

ngh musim putus cinta!

gelak2 pat ~

tragedi oktober nih ~

pape pun gud tips cik elia 

=))


BOLEH BG PENDAPAT X?

MORNING ALL

okeyh ak xde niat nk msk cmpur ke ape ke,, 
tpi use ur brain lah kwn,,

bila org tua ckp jgn melawan walaupun dorg salah
org tua disini bukan makabah aje,,
senior citizen
pakcik makcik, makcik tukang msk, makcik cleaner

jujur,, korg jmpe cleaner ke mkcik sapu sampah korg senyum x?
sekurg2 nya lah,, lagi baguih bg salam..
ade?? xde kn,, sbb budget gud3,,
itu realiti !

kembali kepada niat asal ak nk type nih

bukan lah ak mksd kn ape yg dibuat tuh slh x,,
tpi watch out your words,,
ko duduk sane ko xamik taw pape pn
bila org mrh ko dgn keras kepala melawan
budget sume ko taw
sdgkn kami kt sini yg jadi tulang belakang korg !
kalo ape yg mereka2 kata itu salah,,
ckp kt org sepatutnya jgn beratkan keadaan kami kt sini
ko fhm kn???

itu sbbnye org tuh mrh2 
konon ko bgs englih nk lawan english die !
beb kool !
ko ingt ko dh cukop bgs nk hdp kt dunia mase dtg
plz lah,,
iye kan shj ape ia ckp bleyh
ak bengang betol !
ak pn ank ke2 gax xde r gile keras kepala mcm ko !

malu sket bleyh ! aduiiiiii

tu pendapat ak lah ~

walaupun kite dok dlm fmly, tpi xsume kite taw !
so g selidik why why why n why
kalo jdi cm ni mesti ade smtg yg buat kn org baran !

semoga ada kebaikan dri semua yg terjadi
mybe lebih bertanggungjwb sapa taw
mybe lebih berdisiplin
mybe lebih amik berat psl fmly
mybe lbh matang buat keputusan ~

lelaki,,
walaupun ko muda x matured,,
ko kene blaja start dri skunk
sbb klo ko sndri asyik melatah mcm mana ko nk jge kluarga ko?
start bina misi n visi
ko nmpk ak tulis ko gelak !
itu realiti !
ak mls dh nk tgk keadaan cm ni dpn mata ak ! penat !

ko kalo sembahyang kuat cm ne pn tpi xamik pengajaran
bek xpyh ~ ko kt situ juga !
sknk letak dlm hati ko,,
mesti ade perubahan,,
plg besh klo buat as "BOOMB"
sumpah,, ko akn jdi org yg lebih bertamadun !

ni just nasihat ok,, ak x mksdkn sesapa
sbb ak nmpk kaum adam zaman skrg makin hari makin lupa tanggungjwb
tanggungjwb kat Tuhan
tanggungjwb kat fmly
tanggungjwb dkt diri sndiri

huhuhuhuhuhuhuhuhuhu



BLEYH LAH


aku dh up sket lah dri down gile tdi bace2

bab putus cinta and ape ntah ak suke

sgt membangkitkan semangat nk MOVE ON

so,,,,,,,

ak chenta blog


korang yg tgh down tu elok je bace blog nih

sbb die pembangkit smgt lah

nk bepk rasional pn ok !

tpi utk org kepala batu hati keras,,
ko hantuk je kepala kt dinding !

hahahahahahahaha

ak nk tido ! penat nangis ak pn xtaw knpe nk nangis

last2,, ak terpk result ak nih !

ya allah tlg ler jnji ak lulus jer,, sem depan ak tgktkn ag usaha dgn maju jaya nya !

"PEREMPUAN JANGAN RISAU, LELAKI YANG CURANG TIDAK SETIA ADALAH LELAKI YG BODOH" by lord zara


bodoh2 pn dlm hati ade syg masih ! apa pun xbleyh ! hahahahaha gelakkan ak ramai2
xkesah pun !

PENYEBAB 2


Kawan : Aku baru lepas buang semua benda yang dia bagi.
Aku : Kenapa?
Kawan : Aku dah tiada apa-apa lagi dengan dia.
Aku : Kau buang, nanti kau ambil balik.
Kawan : Lupa nak cakap yang aku dah bakar sekali semua benda.
Aku : Kau kumpul abunya?
Kawan : Nak buat apa?
Aku : Mana tahu kau simpan dalam balang, letak atas meja.
Kawan : Tak adalah.
Aku : Kau sayang dia lagi.
Kawan : Tak.
Aku : Kalau kau tak sayang dia kenapa kau cakap pasal dia lagi?
Kawan : Aku kena bercakap dengan orang, kalau tak aku gila nanti.
Aku : Sebab itu aku kata masih ada terselit rasa sayang.
Kawan : (diam)
Aku : Kenapa diam?
Kawan : Betul, kau betul. Aku memang sayang dia lagi.
Aku : Kau cakap dengan aku hari tu yang kau boleh kawan dengan dia lagi.
Kawan : Aku ingat aku boleh. Rupa-rupanya tak.
Aku : Kenapa?
Kawan : Macam aku je yang cari dia, macam aku je yang ingatkan dia lagi. Rasa bodoh pula.
Aku : Sebab kau betul-betul sayang dia.
Kawan : Tak juga aku rasa lepas berpisah tu. Cuma sebab dah terbiasa dengan kehadiran dia.
Aku : Sebab rutin kan?
Kawan : Mana taknya, bangun BBM dengan dia, sepanjang hari pun BBM. Sebelum ada BBM, memang sentiasa SMS atau telefon.
Aku : Takpe. Rutin kau boleh ubah.
Kawan : Aku baru sedar sesuatu.
Aku : Apa dia?
Kawan : Cara untuk rasa terluka, dilukai dan dikhianati hanya satu. Kekal bujang.
Aku : Itu kesimpulan yang kau dapat?
Kawan : Kenapa? Salah ke?
Aku : Bob Marley pernah berkata bahawa kenyataannya semua orang akan melukai kita, cuma kita perlu tahu yang mana lebih menyakitkan dan membawa lebih banyak sengsara.
Kawan : Boleh tak kalau aku pura-pura benda ni semua tak pernah terjadi? 
Aku : Tujuan kau?
Kawan : Semoga ia tak menyakitkan aku lagi.
Aku : Pura-pura sesuatu benda itu tak pernah terjadi tak akan menyelesaikan masalah. Bahkan ia akan membuatkan kau ada masalah untuk diselesaikan di kemudian hari.
Kawan : Habis apa aku nak buat ni?
Aku : Tukarlah rutin kau. Buat benda lain.
Kawan : Aku dah cuba. Ni pun aku tengah berusaha minta tukar ke cawangan lain.
Aku : Susah bersama dengan dia bawah satu bumbung?
Kawan : Sebab aku tahu aku akan sentiasa suka dia, maka itulah caranya yang aku dapat fikir. Jauhkan diri.
Aku : Semoga berjaya.
Kawan : Aku nak sangat berjaya.


INI YANG SEBENARNYA !


ENTRI COPY ! THANX BRO 
http://bilamentolmenyala.blogspot.com/




Pada mulanya gua nak taip entri ni di blog gua sendiri sebab gua merasakan ini merupakan pendapat peribadi gua tapi bila fikir-fikir balik yang topik ni berkaitan cinta jadi lagi elok lah kalau gua terus taip kat sini ye dak? Jadi gua ulang semula,ni merupakan pendapat peribadi gua,lu orang suka ke tak suka gua tak peduli. Setiap orang ada pendapat masing-masing kan?

Sepanjang gua hidup,jatuh cinta dan putus cinta tak pernah sekali pun gua rapat dengan bekas makwe gua. Maksud rapat di sini ialah lu dengan bekas kekasih lu orang boleh jadi kawan baik bila clash. Maksud kawan baik di sini ialah lu orang boleh bergurau,pergi makan,tengok wayang,bersembang,boleh mencarut,lepak hari-hari,main SMS,komen kat fesbuk macam biasa tanpa melibatkan sebarang perasaan.

Gua selalu anggap ex harus dibiarkan menjadi ex,kita tak perlu jadi kawan baik dengan ex lepas clash sebab bagi gua benda ni sangat-sangat hipokrit. Yup,gua takde perkataan lain yang lagi sesuai dari hipokrit. Boleh berkawan macam biasa dengan orang yang pernah dicintai sangatlah hipokrit dan tak masuk akal.

Gua tahu ramai di antara kita yang jenis takde hal berkawan dengan ex masing-masing. Ramai yang akan cakap,apa salahnya jadi kawan baik dengan ex,dia dah kenal diri kita baik buruk apa semua,takkan tak boleh jadi kawan pulak ye dak?

Gua tak suruh lu orang bermusuh dengan ex lu orang tapi agak-agak boleh? Kalau setakat terserempak tiba-tiba dan dia ajak minum gua boleh terima,kalau ex lu sakit dan lu pergi lawat gua boleh terima,kalau ex lu ada masalah dan lu tolong dia selesaikan pun gua boleh terima..Gua cuma tak boleh terima dua orang yang pernah berkasih sayang jadi kawan baik dan siap boleh ketuk-ketuk kepala bila bergurau apa semua.

Ada jugak yang cakap ke gua,orang yang tak move on lagi je yang tak boleh berkawan dengan bekas makwe ni tapi bagi gua move on dan hipokrit adalah dua benda yang berbeza. Move on maksudnya lu dah maafkan ex lu,lu dah tak berdendam dengan dia,lu boleh senyum ke dia kalau terserempak kat mana-mana dan lu dah boleh jatuh cinta semula dan hilangkan perasaan cinta lu pada dia dan hipokrit pulak bila lu boleh switch perasaan sebagai seorang pakwe tu jadi perasaan sebagai seorang kawan baik.

Tak rasa janggal ke bila kita boleh berkawan dengan orang yang kita pernah berjanji sehidup semati? Tak rasa kekok ke bila orang yang kita pernah panggil abang,sayang,daddy,mummy,intan payung batu hikmat apa semua tiba-tiba sekarang dah jadi "aku" dan "kau" je. Tak rasa hipokrit ke tangan yang kita pernah pegang masa bercinta dulu tiba-tiba dah boleh main kilas-kilas bila berkawan?

Kalau lu orang boleh buat macam ni tanpa rasa apa-apa,maaf kalau gua cakap yang perasaan lu dulu kat bekas kekasih lu tu tak real,tak solid,main-main,tak deep. Haah,dulu time lu orang couple tu lu tak cinta dia mana pun sebab tu la lu boleh je jadi kawan baik dengan dia sekarang kan?

Bayangkan kita pernah tergila-gilakan seseorang,kita pernah bercinta dengan seseorang,kita pernah bersedih dan rabak dengan seseorang,kita pernah impikan perkahwinan dengan seseorang dan tiba-tiba seseorang itu boleh jadi kawan baik kita tak ke rasa awkward gila..

Nak berbaik-baik dengan ex lu orang baik je la tapi ada limitnya. Nak kawan pun kawan je la tapi takyah la sampai jadi kamceng. Kalau lu ada pakwe/makwe baru apa kata diaorang bila tengok lu kawan baik dengan ex lu? Kalau diaorang okay dan tak rasa jeles atau apa-apa maksudnya diaorang pun sama gila macam lu. Kahkahkah.


Ada jugak yang kata dia sayangkan bekas makwe dia gila-gila sampai dia kena berkawan baik dengan bekas makwe dia so dia akan selalu boleh jaga bekas makwe dia. Tahu tak frasa "jaga dari jauh"? Yup,lu tengok dia dari jauh sambil ambil tahu pasal kehidupan dia so kalau dia ada problem lu boleh tolong dia.

Kalau ada pulak yang kata dia berkawan dengan ex dia sebab dia cintakan lagi ex dia jadi bila berkawan tu dia ada chance lagi untuk dapatkan ex dia lagilah bangang. Percayalah yang menawan hati seorang stranger lagi senang dari menawan hati seorang kawan. Percaya pada jodoh,kot lu tak bertegur dengan dia dah sepuluh tahun pun kalau dah jodoh lu orang,jadi jugak.

Apa pun,ni adalah pendapat peribadi gua. Lu orang nak terima lu orang terimalah,kalau taknak terima pun gua tak marah. Tapi kalau lu dalam situasi yang macam gua cakap sekarang iaitu berkawan baik dengan bekas kekasih lu orang,SMS,post wall ke fesbuk,tweet atau call dia sekarang dan kasi skrip ni.

"Aku ada benda nak cakap ni. Leplep kata aku dengan ko hipokrit!"


Nota Cinta : Ex boleh jadi musuh atau boleh jadi kekasih semula tapi takkan boleh jadi kawan baik.



JASA BAIK ; 
http://terfaktab.blogspot.com/2011/10/ex.html




OH!


Saya sedang jatuh terduduk !
xmampu berfikir !
menangis dan terus menangis tok kuatkan hati sndiri !

rse nk menjerit kuat2 pun ade

hurm ! ( ------..............------- )

~ ombak rindu ~
dari novel ke movie

huhuhuhuhuhuhu
sebuah cerita yang ak kagumi !
sbb ni novel 3 ak bace

selepas
HANYA DIKAU
KAU KEKASIHKU

BETOL LAH



tgn terluka nmpk darah nye

hati terluka Allah je taw

hahahahahahaha

saje jer,,
ak pn xtaw knpe ngn ak
nk potong buah g potong jari ak,,

mcm mane lah org bunuh diri ek?
ak terkelar sket pn sakit,,
kalo len??

ntah r,,
ak give up lah mlm ni tetibe
mcm ak slh kn takdir jer
mcm ak salah kn qada' qadar !

astaghfirullah
pape pun masih menyayangimu,,
xtaw smpi bila ia berhenti,,
tggu r,,
ia akan berhenti sndiri bila Allah kata berhenti setelah ak berusaha =))

haih,, wahai wanita kuatkan lah hati kamu yer !

aku nih apa pun xbleyh !
sakit jari kebas,, nk tido !
bye3