3.5.09

::usha u'll nye characteristic::

Januari 01-09 ~ Anjing
Januari 10-24 ~ Tikus
Januari 25-31 ~ Singa
Februari 01-05 ~ Kucing
Februari 06-14 ~ Merpati
Februari 15-21 ~ Kura-kura
Februari 22-28 ~ Harimau Bintang
Mac 01-12 ~ Monyet
Mac 13-15 ~ Singa
Mac 16-23 ~ Tikus
Mac 24-31 ~ Kucing
April 01-03 ~ Anjing
April 04-14 ~ Harimau Bintang
April 15-26 ~ Tikus
April 27-30 ~ Kura-kura
Mei 01-13 ~ Monyet
Mei 14-21 ~ Merpati
Mei 22-31 ~ Singa
Jun 01-03 ~ Tikus
Jun 04-14 ~ Kura-kura
Jun 15-20 ~ Anjing
Jun 21-24 ~ Monyet
Jun 25-30 ~ Kucing
Jul 01-09 ~ Tikus
Jul 10-15 ~ Anjing
Julai 16-26 ~ Merpati
Julai 27-31 ~ Kucing
Ogos 01-15 ~ Monyet
Ogos 16-25 ~ Tikus
Ogos 26-31 ~ Kura-kura
September 01-14 ~ Merpati
September 15-27 ~ Kucing
September 28-30 ~ Anjing
Oktober 01-15 ~ Monyet
Oktober 16-27 ~ Kura-kura
Oktober 28-31 ~ Harimau Bintang
November 01-16 ~ Singa
November 17-30 ~ Kucing
Disember 01-16 ~ Anjing
Disember 17-25 ~ Monyet
Disember 26-31 ~ MerpatiAnjing:Kamu memang seorang yang setia dan manis orangnya. Kesetian kamu memangtidak boleh disangkal lagi. kejujuran dan keikhlasan adalah kekuatankamu, malahan di dalam kerjaya kamu memang boleh dipercayai. Kamuadalah orang yang sederhana dan sering bersikap rendah diri.Kamu bukanorang yang akan mencari masalah dan sukakan suasana yang damai.Kualitiitulah yang menjadikan teman-teman suka berada di sisi kamu.. Cita rasakamu di dalam fesyen juga diakui baik dan kamu akan mudah terasa maludan sedih sekiranya alamari pakaianmu tidak lengkap dengan pakaian yangmengikut peredaran fesyen. Biarpun kamu tidak mempunyai teman yangramai tetapi teman-teman yang bersama dengan kamu memang mempunyaikualiti yang baik.


Tikus: Kamu ini memang penuh dengan muslihat!Namun, sikap itulah yang menjadikan kamu nampak bijak dan menjadikanwajah kamu comel dan mudah menarik perhatian orang disekelilingmu.Ramai yang suka berkawan dengan kamu kerana sikap kamu yang memangmengundang keseronokan kepada orang lain. Memang kamu sering dijemputuntuk memeriahkan majlis dan ramai yang menyukai kehadiran kamu, tetapikamu begitu sensitif orangnya dan itu menjadikan orang sekelilingmuberhati-hati untuk berbicara dengan kamu. sekiranya ada yang beranimenggunakan perkataan kasar, memang mereka akan mengundang kemarahankamu di tahap maksimum! Kamu perlu bijak mengawal emosi kamu keranateman-teman juga manusia yang tidak lepas dari melakukan kesilapan.Singa:Begitu kontra dengan spesies kamu, rupanya kamu ini memang pendamaiorangnya. Kamu tidak suka terlibat dengan pertengkaran ataupergaduhan.. Kamu begitu sukakan aktiviti luar rumah dan tidak gemarmelepak tidak tentu arah tujuan. Memang dilahirkan untuk menjadi ketuadan memberikan arahan kepada orang lain dengan cara yang palingdisenangi. Kamu memang suka menyayangi dan disayangi orang lain. Namun,kamu memang mudah dipermainkan oleh orang lain, jadi berhati-hati.
Kucing:Kamu memang penyayang, disayangi namun kadang-kala begitu pemalu. Kamusukakan keadaan yang senyap dan damai. Di dalam kehidupan, kamu sukamempelajari tentang perkara baru dan sentiasa melakukan setiap sesuatudengan bersungguh-sungguh. Di dalam situasi normal, kamu memang nampaktenang tetapi apabila kamu dicabar, serta merta kamu mudah mengamuk!Mereka yang bernaung dibawah kucing memang bijak bergaya. Orangsekelilingmu sering menjadikan kamu sebagai idola di dalam berpakaian.Kamu bijak bersosial tetapi hanya bercakap dengan orang kamu kenali.Kamu memang begitu berhati-hati memilih teman.
Kura-kura: Kamusemakin hampir dengan kesempurnaan dan begitu baik hati. Kebaikan kamuakan sentiasa dikenang orang sekeliling kamu. Kamu sukakan kedamaian,sekiranya teman-teman ada menyakiti hati kamu, kamu tidak akan cubamenyakitkan hati mereka pula. Kerana ini, kamu memang disayangi dandisenangi teman-teman. Kamu juga tidak suka cakap belakang dan orangsekelilingmu begitu senang dengan cara kamu melayan mereka. Kamusentiasa akan memberi kasih sayang dan tidak pernah mengharapkanbalasan. Pemurah juga adalah sikap kamu dan kamu sentiasa melihatkehidupan sebagai latihan praktikal.
Merpati: Kamu adalah simbolsikap yang sentiasa riang. Apa saja yang kamu lakukan, kamu akan enjoysetiap detiknya. Kahadiran kamu menjadikan teman-teman serta orangsekeliling begitu riang dan senang dengan sikap kamu. Kamu adalah ketuadi dalam kumpulan teman-teman dan bijak memujuk dan menghiburkan hatiorang yang sedang gundah-gulana. Hipokrasi adalah sifat yang palingkamu benci dan orang yang sebegini memang kamu tolak tepi. Di dalampekerjaan, kamu memang teratur dan sistematik. Namun, awas! Kamu mudahjatuh cinta!
Harimau Bintang: Kamu seorang yang misteri. Kamuboleh berhadapan dengan tekanan dengan tenangnya. Kamu juga bolehmenghadapi setiap senario yang menguji kesabaran tanpa perlu mengamukuntuk melepaskan geram. Kadang-kala, kamu ini kejam orangnya. Hmmm…kamusuka bergosip tetapi hanya bersama dengan teman-teman yang kamupercayai sahaja. Mereka yang bernaung di bawah harimau bintang adalahbegitu teratur dan kemas orangnya. Tetapi, apa yang tidak tahan dengansikap kamu yang mahu setiap sesuatu mengikut cara kamu. Sikap itulahyang menjadikan kamu senang hilang kawan. Namun, apabila teman-temanmenghadapi masalah, kamu adalah orang pertama yang mereka cari.

Monyet:Tidak sabar dan begitu hiperaktif! Kamu mahu segala-galanya dilakukandengan pantas. Namun, kamu memang sederhana orangnya dan begitu sukaapabila ramai yang memberikan perhatian kepada kamu. Kamu bijakberhadapan dengan masalah dan tidak mahu terlibat dengan sebarangkontroversi. Setiap langkah dan keputusan, kamu akan berfikir sebelummelakukannya. Kamu mempunyai kata hati yang kuat dan itulah yangmenjadi penyelemat kepada kamu. Jangan tidak tahu, mereka yang bernaungdi bawah monyet memang begitu bijak mencari wang dan begitu pandaimengatur kewangannya. Kamu memang akan berjaya di dalam perniagaan.

No comments:

Post a Comment